Marko Koričić rođen je 1976. godine u Zagrebu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao u području elektrotehnike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) redom 1999., 2004. i 2008. godine. Od prosinca 1999. radi na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave na FER-u. Od kolovoza 2008. zaposlen je na mjestu docenta.

U registru Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (MZOS) nalazi se pod brojem 233240. Objavio je više od 30 radova u znanstvenim časopisima i zbornicima radova međunarodnih konferencija te je ko-autor 4 objavljena međunarodna te 2 hrvatska patenta. Aktivno je istraživao na 4 znanstvena projekta financirana od MZOS-a te 2 internacionalna projekta s industrijskim partnerima. Bavi se istraživanjem u području modeliranja i proizvodnje bipolarnih tranzistora za integraciju s CMOS tehnologijom, naprednim elektroničkim elementima te projektiranjem analognih CMOS integriranih sklopova. Od lipnja do kolovoza 2009. bio je gostujući istraživač u Asahi Kasei Microdevices Co. u Nobeoki, Japan.

Član je IEEE društva za elektroničke elemente (IEEE EDS) i društva za integrirane sklopove (IEEE SSCS) kao i Hrvatske udruge za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (MIPRO). Dobitnik je Zlatne plakete na izložbi inovacija ARCA 2014.g., nagrade Best paper award na MIPRO Microelectronics, Electronics and Electronic Technologies Conference (MIPRO MEET 2011). 2008. godine FER mu je dodijelio srebrnu plaketu "Josip Lončar" za posebno istaknutu doktorsku disertaciju.

 

Popis radova

Hrvatska znanstvena bibliografija

IEEE Xplore