Tomislav Suligoj je diplomirao, magistrirao i doktorirao na FER-u 1995., 1998. i 2001. g. Trenutno je redoviti profesor na FER-u i nositelj kolegija „Elektronika 1“ na prediplomskom studiju, „Mikroelektroničke komponente“ i „VLSI tehnologija“ na diplomskom studiju te „Mikroelektronika računarskih i komunikacijskih sustava“ na doktorskom studiju. Kao gostujući istraživač boravio je 18 mjeseci (2000-2001 g.) na University of California, Los Angeles (UCLA) u okviru prijedoktorskog istraživanja kao dobitnik Fulbrightove stipendije. Na postdoktorskom usavršavanju bio je na Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) 2002-2003 godine u trajanju od 18 mjeseci, gdje je uz istraživanja bio i nositelj kolegija „Integrated Circuit Devices“. HKUST je rangiran među 10 najboljih svjetskih Sveučilišta po broju publikacija u području mikroelektronike.

U istraživačkom radu bavi se projektiranjem, procesiranjem, karakterizacijom i modeliranjem naprednih elektroničkih elemenata. Razvijao je nove poluvodičke strukture poput Horizontal Current Bipolar Transistor (HCBT), High aspect-ratio FinFET, Vertical Silicon-on-Nothing FET. Izumio je i demonstrirao HCBT koji je najbrži silicijski bipolarni tranzistor s implantiranom bazom na svijetu zaštićen s 14 odobrenih patenata i još nekoliko u postupku. HCBT struktura je publicirana u vodećim časopisima i na konferencijama u ovom području te je integrirana s 180 nm CMOS procesom japanske kompanije Asahi Kasei Microdevices Co. Suautor je FinFET-a s najtanjim tijelom od 1,9 nm i najvećim omjerom visine i debljine kanala. Bavi se modeliranjem svojstava ultra-skaliranih MOS struktura (Si, InGaAs, Ge) i 2D materijala (grafen, fosforen) te analizom svojstava naprednih fotodetektorskih struktura kao što su fotdiode s amorfnim borom, u InGaAs-u, SPAD-ovi. Vodio je ukupno 18 projekata. Koautor je više od 30 članaka u časopisima i preko 90 radova na konferencijama. Voditelj je Laboratorija za mikro- i nano-elektroniku na FER-u.

Dobitnik je Državne nagrade za znanost, godišnje nagrade, Zlatne plakete na izložbi inovacija ARCA 2014.g., 4 nagrade Best paper award na MIPRO Microelectronics, Electronics and Electronic Technologies Conference (MIPRO MEET), 2015., 2012., 2011, 2008.g., nagrade “Vera Johanides” Hrvatske akademije tehničkih znanosti 2007.g., nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika 2003.g., srebrne plakete “Josip Lončar” za posebno istaknutu doktorsku disertaciju 2002.g., Fulbright-ove stipendije, 1999.g., srebrne plakete “Josip Lončar” za posebno istaknuti magistarski rad 1998.g., i Rektorove nagrade 1995.g.

Recenzirao je više od 70 radova u vodećim časopisima i konferencijama pri čemu je naveden na «Golden List of Reviewers» časopisa IEEE Electron Device Letters, 2011, 2010, 2007.g te časopisa IEEE Transactions on Electron Devices, 2014, 2013, 2009.g.

Član je Technical Program Committee konferencije IEEE Bipolar/BiCMOS Circuits and Technology Meeting (BCTM) od 2010.g. gdje je Chairman of Device Physics Subcommittee od 2014.g. Član je Steering Committee konferencije MIPRO MEET. Bio je predsjednik Odjela za elektroničke elemente i poluvodičke integrirane sklopove Hrvatske sekcije IEEE 2010.- 2013. Bio je regionalni urednik časopisa IEEE Electron Devices Society Newsletter 2008. – 2014. g. Od 2014.g. je potpredsjednik IEEE Electron Devices Society Subcommittee of Regions and Chapters za Region 8.

T. Suligoj održao je velik broj pozvanih predavanja na konferencijama, sveučilištima, institutioma i kompanijama uključujući SISPAD 2014 conference workshop, UCLA, Delft University of Technology, University of Stuttgart, University of German Federal Armed Forces, Naval Research Laboratory, Institut fϋr Halbleiterphysik (IHP), NXP Semiconductors, Infineon Technologies, Asahi Kasei Mycrodevices, Austria Microsystems (AMS), NanoDimension, itd. i s mnogima od navedenih ima suradnju.

 

Popis radova

Hrvatska znanstvena bibliografija

Google Scholar

IEEE Xplore